Att bo i en storstad kan vara påfrestande på många olika sätt. Man lever under stressiga förhållanden och utsätts för mycket avgaser, smuts och partiklar i luften av all trafik.

 

När man bor i en storstad kan det därför vara extra viktigt att man ser till att ta hand om sig.

Att få känna sig utvilad och fräsch är viktigt för oss människor och att leva under stress kan göra så att man ofta känner sig trött och hängig istället.

För att vi ska kunna må så bra som möjligt bör vi ta hand om både kropp och själ. Genom att känna sig fräsch kan man också känna sig på topp och fånga dagen. Det finns olika sätt att ta hand om sig själv på och det gäller att jobba både på insidan och utsidan. Att motionera, träna och äta rätt kost håller oss mycket friskare och piggare. Och därför är träning och kost en nyckel till att må så bra som möjligt, speciellt under stress.

Man kan även se till att alltid planera in lite egentid där man får en stund för sig själv att ladda om batterierna så att man sedan har energi för att orka med en hektiskt vardag!

Stress kan bidra till håravfall

Ett cityliv kan ha många för och nackdelar, och det kan påverka oss alla på olika sätt. Många kan bli väldigt stressade och detta påvekar då kroppen. Något som kan påverkas mycket av stress är håravfall. Tyvärr tappar många hår och blir tunnhåriga när de stressar mycket.

Detta leder i sin tur med att man blir ännu mer stressad och det blir en ond cirkel.

Det finns olika sätta att motverka håravfall på och ett väldigt bra alternativ är att söka sig till Nordic Hair i göteborg för att få hjälp av experter inom området.

Man kan både förebygga, reducera och få håret att växa tillbaka med rätt produkter och behandlingar. Men det allra bästa botemedlet är självklart att minska på stressen för att kropp och själ ska kunna må så bra som möjligt. Ta en stund om dagen att varva ner och andas. Att ge sig själv en paus från allt hektiskt är nyckeln till en bra hälsa!