Under hösten inträffar en sorts högtid som tillhör favoriterna för många, nämligen halloween. Det firas den 31 oktober och sammanfaller ofta i närheten av allhelgonaafton då det sägs att alla helgon och alla som avlidit kommer tillbaka till jorden. På något vis har det senare blivit till en så kallad läskig högtid där många väljer att klä ut sig till läskiga varelser eller egentligen till vad som helst. Man skär pumpor med roliga eller läskiga motiv och tänder ljus i dem för att få till en mysig stämning och många väljer att kolla på skräckfilm. Därför är det en perfekt tid för att samla vännerna och anordna en halloweenfest.

Gå all in på temat

Just halloween är ju ett tema som är väldigt lätt att förhålla sig till då i princip alla vet vad det går ut på och vad som hör till. Därför är det ett ypperligt tillfälle att anordna en maskerad där alla ska klä ut sig. För att ytterligare motivera dina gäster till att hitta stans bästa halloweendräkter kan du utropa ett pris för bästa utklädnad. Att få in en tävling i det hela gör att många blir mer taggade och lägger ner mer tanke bakom sina dräkter, vilket gör att det blir roligare för alla. När det gäller dekoration kan du verkligen köra på temat fullt ut. Köp på dig spindelnät, spöken, pumpor och allt som känns halloween-aktigt och dekorera hela stället. Det blir roligare för dig och för dina gäster om de känner att du verkligen lagt ner tid och energi för att skapa en häftig stämning. Även maten och drycken bör höra ihop med halloween på något sätt. Det finns massvis med halloween-inspirerade recept som du kan välja mellan, ofta handlar det mest om dekorationen och färgerna. För att få fram de rätta färgerna kan du använda karamellfärg till det mesta, de färger du ska satsa mest på är svart och orange men även rött, grönt och vitt fungerar i olika utföranden.

Hitta på några roliga aktiviteter

För att en fest ska bli lyckad är det alltid kul att få med några olika små lekar eller aktiviteter som ni alla kan göra tillsammans. På just halloween väljer många att sätta igång någon skräckfilm för att komma in i stämningen men det kanske inte passar bäst till en fest. Då är det bättre att hitta på roliga halloweenlekar som egentligen kan vara vanliga lekar men som du satt en halloween-twist på för temats skull. Du kan göra din egen halloweenfemkamp där du delar in dina gäster i olika lag där de får tävla i olika lekar och tävlingar. Sedan är det alltid mer motiverande om du ser till att ha något slags pris till de som vinner. Då kommer alla kämpa mer och det hela blir roligare. Även en tävling om bästa utklädnad kan göras till en rolig aktivitet om du får alla engagerade genom att låta dem rösta anonymt på den de tycker har bäst utklädnad.