Ibland är det inte helt enkelt att göra de där hälsosamma valen. Det är inte sällan som tröskeln är väldigt hög för att laga den där goda nyttiga maträtten eller genomföra löprundan. Men det finns faktiskt små saker som du kan göra i vardagen för att snabbt förbättra din hälsa. Din mun har stor påverkan på din allmän hälsa, mer än du kan ana. Muntorrhet är en sak som kan leda till både karies och olika infektioner. Du har allt att vinna på att hålla din muntorrhet i schack. Det finns flera olika anledningar till varför muntorrhet kan uppstå men det finns många bra tips och hjälpmedel som du kan använda för att komma till bukt med problemet. Drick vatten, sköt din munhygien och använd produkter som är framtagna speciellt för att öka salivproduktionen i munnen. När du tar hand om munnen kommer det ha positiva effekter på resten av kroppen.

Drick vatten och ät nötter

Det finns massor med små åtgärder som inte tar någon tid eller ansträngning alls att införa men som har stor inverkan på din hälsa. Direkt på morgonen när du vaknar kan du införa en ny rutin. Drick ett stort glas vatten när du vaknar innan du hugger in på kaffe och frukosten. Kroppen behöver extra fukt efter natten och vatten hjälper både dina njurar och dig att komma igång. När du sedan ska äta frukost kan du enkelt addera några bra och nyttiga godsaker. Om du äter yoghurt eller gröt kan du enkelt lägga till lite nötter och fröer som innehåller massor med vitaminer men som även hjälper kroppen att hålla blodsockret på en bra nivå.

Rör dig i vardagen

Om du sitter ner och arbetar hela dagarna kommer du ha stor nytta av att resa dig upp en minut med jämna mellanrum. Det gör att din blodcirkulation kommer igång och du väcker musklerna till liv igen. När du ställer dig upp minskar du även risken att få problem med nacke och rygg. Att ha ett skrivbord som är höj- och sänkbart är perfekt. Då kan du stå upp en längre stund och få en annan belastning på kroppen. Att ta en liten promenad varje dag är också en bra idé.

Tänk på andningen

Att ta några djupa andetag och verkligen fokusera på din andning är något som kan lugna dig och göra dig på bättre humör. Att ställa dig upp och ta några djupa andetag eller sitta ner och sluta ögonen för några sekunder kan ge dig en välbehövlig paus i vardagen och minska stressnivåerna i kroppen.