Till slut händer det. Efter år av att ha samma möbler, hyfsat billiga varianter som nötts och stötts, inser du att det är dags att uppgradera hemmet och skapa känslan som just du älskar. Kanske inrikta dig på en specifik stil istället för att blanda hej vilt. Det är dags att ta tag i ditt liv.

Matcha hemmet med din nya livssituation

De flesta av oss har varit där någon gång. Vi flyttar hemifrån och skrapar ihop möbler från olika håll för att ändå få någon form av hemmakänsla. Sedan går åren, vi pluggar och har kanske en relativt tuff ekonomi, och möblerna hänger med av bara farten. Vi tänker inte så mycket på det, tills studierna är över, vi får ett jobb och en stadig lön kommer in på kontot varje månad. Det är då vi börjar tänka efter, känna att hemmet borde spegla vår nya livssituation. Enhetliga möbler, kanske vackra och stilrena hörnsoffor istället för en liten sliten tvåsitsvariant. Ett ordentligt och vackert bord, matsalsmöbler och gröna växter som livar upp hemmet tillsammans med fina gardiner. Det är dags att du sätter dig ner och börjar planera – vilka förändringar vill du göra och vad kostar det? Behöver du spara ihop pengar under en tid eller har du redan en summa undanlagd för det här ändamålet?

Skapa en personlig stil

När du väl börjar få ner dina tankar på papper och din plan utkristalliserar sig, blir det betydligt lättare att hitta de möbler och den stil du vill ha. Botanisera på nätet för inspiration, eller kika på dina vänners hem, och skapa sedan din personliga touch till ditt nya hem. Det kommer vara en fantastisk känsla att komma hem till ett hem som känns både enhetligt och elegant, och som speglar din nya plats i livet med jobb och en fast inkomst. Nu kan du bjuda hem vänner på middag och fest och vara stolt över ditt hem. När du har möjlighet kan det också vara en bra idé att uppdatera din garderob, så ditt nya jag genomsyrar alla delar av ditt liv.