När vintern med dess hårda väder börjar att ta slut och tas över av de första värmande strålarna på våren är det viktigt att vi tar hand om vår hud. Det finns många bra hudvårdsmärken på marknaden, ett av dem är det franska hudvårdsmärket Clarins som funnits sedan år 1954. I det här inlägget får du veta mer om den sortens hudvård som är extra bra att använda nu på våren.

Solskyddsfaktor

Att skydda sin hud från solens starka vårstrålar är det bästa du kan göra för din hud. Även fast temperaturen ännu inte är lika varm som på sommaren så är solens strålar farliga. Solen är som starkast på våren och fram till midsommar, därför ska du investera i en bra solskyddsfaktor och smörja in dig med din valda solskyddsfaktor innan du ska vistas i solen.

Fukt

Det är alltid viktigt att låta huden återfuktas. Det finns många sätt att ge din hud fukt på. En daglig ansiktskräm, nattkräm eller ett återfuktande serum är något som kan vara värt att investera i till din hudvårdsrutin. Eftersom många blir torrare under hösten och vintern så använder de en fetare ansiktskräm under vinterhalvåret. Men med våren kommer fukten och kan det vara läge att byta ut din feta ansiktskräm mot en vanlig. Det finns också en hel del ansiktsmasker du kan använda som har mycket fukt i sig. Det finns de masker du låter verka en stund, de som sjunker in i huden och de du använder över natten. Testa dig fram för att se vilken sorts mask du gillar bäst.

C-vitamin

Att använda hudvård med C-vitamin är som att ge huden en extra kick. Hudvård innehållande C-vitamin är både lystergivande, återfuktande och utjämnande. Dessutom kan C-vitamin hjälpa till att hålla borta både föroreningar och UV-strålar från solen. Att investera i hudvård som innehåller C-vitamin är med andra ord något som kan vara väldigt värt det. Det finns olika sorters hudvård innehållande C-vitamin. Till exempel ansiktskrämer, serum och peeling.

Peeling

En sak du kan börja våren med är att peela hela din kropp. Då får du bort vinterns gråhet och ger din hud en chans att börja om på nytt när den möter solens första värmande strålar. Det finns flera olika sorters peeling. Om du använder peeling som innehåller enzymer eller syra ska du vara extra noggrann med att smörja in dig med solskyddsfaktor efteråt. Det finns peeling både till ansiktet och kroppen, men kom ihåg att inte använda peeling som är framtagen för kroppen i ansiktet eftersom huden ser olika ut i ansiktet och över resten av kroppen.

Rengöring

Det är alltid viktigt att göra rent sin hud. Många upplever att de får mer finnar i samband med att de har använt solskyddsfaktor. Detta är för att många glömmer bort att tvätta av sig efter de vistats färdigt i solen.