Det är fler och fler som vill resa med tåg. Förutom att det är bra för klimatet, så är det verkligen ett härligt sätt att upptäcka världen. Du hinner se så mycket, samtidigt som du får mycket tid över att läsa en bok, samtala eller arbeta.

Ta tåg

I och med klimatkrisen håller tågtrafiken på att byggas ut både i Sverige och i Europa. Snart kan du ta SJ-tåget från Sverige och enkelt ta dig ner till kontinenten på en och samma biljett. EU planerar att samarbetet mellan olika tågnätverk ska förbättras oerhört. Tänk att kunna ta nattåget ner till Hamburg och Paris.

Resa inom landet

Du kan resa genom hela Sverige med tåg, men i Norrlands inland kan du behöva åka buss vissa sträckor. Såvida du inte satsar på Inlandsbanan, förstås. Att ta tåget är bra för klimatet, samtidigt som det också ger en möjlighet att verkligen upptäcka den vackra svenska naturen och landsbygden. Det är härligt att svischa fram genom skogar, över älvar och förbi mysiga byar. Samtidigt som du sitter med en kopp kaffe i handen och surfplattan framför dig. Maten och fikat i restaurangvagnarna håller hög kvalitet idag, så du kan resa bekvämt och äta gott på samma gång.