Sverige har en oerhört vacker huvudstad. Det är många som bor i Stockholm för att uppleva pulserande cityliv, kunna ha ett särskilt jobb eller för att de helt enkelt älskar staden.

Cityliv i Stockholm

Om du längtar efter att leva cityliv är det Stockholm eller Göteborg som gäller. Stockholm har väldigt mycket att erbjuda, allt från vacker arkitektur, sköna Södermalm och vackra Gamla stan till museer, kulturliv och nattliv. Förutom universiteten, möjligheter till intressanta event och att hitta ditt drömjobb. Ju centralare du bor i Stockholm, desto dyrare är det. Om du ska flytta till Stockholm kan det vara klokt att tänka igenom vad som är viktigt för dig. Är det jobbet som lockar, så kan du bo i en trevlig förort. Är det däremot själva citylivet, pulsen, så kan det vara värt att betala lite högre i hyra.

Både storstad och natur

Men Stockholm passar inte bara de som söker cityliv, det är också en stad som erbjuder mycket natur. Förutom att själva staden är uppbyggd på öar, så är det väldigt lätt att ta sig ut i naturen. Det finns också fina naturområden inne i stan, som Gärdet och Djurgården.