Det finns många fördelar med att bo på landet. Du får mer frihet, lugn och ro, samtidigt som du får råd och möjlighet att göra roliga saker. Att bo på landet ger dig en möjlighet att både skapa, bygga, träna mycket och göra äventyrliga saker.

Mer frihet

Att bo på landet ger dig mycket frihet. Du kan ha hästar och får eller skapa en cykelbana med gupp till barnen. På din gård kan du ha gäststugor, rejält garage för både bil och motorcykel och naturligtvis en riktigt stor trädgård. För många är det just friheten som lockar. Att kunna gå ut i morgonrock en tidig morgon, sitta på altanen med tidningen Land och en kopp kaffe. Att bo på landet ger också möjlighet att kunna driva företag billigt, då du ofta har tillgång till fler byggnader och livet är billigare än i storstaden.

Nära naturen

Det är härligt att kunna se djur, allt från ekorrar till älgar utanför fönstret. Om du gillar natur vill du också lätt kunna ta dig ut i skogen. Om du bor där det finns mycket snö kan du bara sätta på dig skidorna och bege dig ut i naturen. Älskar du att träna kan du utvecklas mycket som löpare när du bor på landet. Du springer över stock och sten, på mysiga skogsvägar och stigar.

Gemenskap

När man bor på landet måste man hjälpas åt, oavsett ekonomisk bakgrund, utseende eller hur man bor. Det är en speciell gemenskap på landet: det är lätt att gå in till grannen och ta sig en kopp kaffe. Sedan är det lättare att bjuda hem folk om du har mycket utrymme, än om du bor i en lägenhet i storstan.