Allt fler människor börjar att intressera sig för skönhet och idag har nästan var och varannan människa hört talas om botox och fillers. Behandlingarna har blivit otroligt populära under de senaste åren och målgruppen är inte längre medelålders kvinnor som vill få ett yngre utseende. Med botox- och fillersbehandlingar kan man idag förändra sitt utseende något enormt, och utan att behöva genomgå någon form av operation eller kirurgi.

Orsaken till varför man vill använda sig av botox och fillers är många och varierar beroende på vem man frågar. Botox och fillers är inte samma typ av material och användningsområdena skiljer sig därför åt.

Skillnad mellan botox och fillers

Botox och fillers används till olika saker och har du inte gjort en behandling tidigare kan det vara svårt att veta vad som gäller. Här reder vi ut frågan!

Botox – Muskelförlamande medel som används för att släta ut rynkor i t.ex. panna eller kråksparkar vid ögonen. Botox kan även användas för ge läppen ett litet lyft eller för att behandla så kallad gummy smile. Medlet försvinner väldigt snabbt, men resultatet håller i ca 2-4 månader.

Fillers – Fillers är ett utfyllnadsmaterial som består av hyaluronsyra. Materialet används för att forma om ansiktet, t.ex. genom att göra näsan rakare, läpparna större eller kindbenen mer markanta. För att få ett så permanent resultat som möjligt kan behandlingen behöva upprepas, speciellt om det är första gången du använder dig av det.

Välj en seriös utövare

En injektion med botox eller fillers är fortfarande ett ingrepp och därför är det viktigt att du går till en seriös och professionell salong eller klinik. I Sverige finns det en rad olika kliniker som du kan vända dig till, bland annat Akademikliniken eller Proforma Clinic i City. Hos Akademikliniken får du ett professionellt bemötande och behandlingar utförda av legitimerad personal. Så att du kan känna dig trygg.

Vad kostar behandlingen?

Priserna för fillers och botox kan skilja sig väldigt mycket åt beroende på vilken klinik eller salong som du går till. Det vanligaste är att priset för fillers ligger någonstans mellan 1500 kronor och upp till 3000 kronor för 1 ml. Botox är överlag billigare ju fler områden du väljer att behandla. Räkna med ca 1000-2000 kronor per område.

Observera att kliniker som tar mycket låga priser är värda att akta sig lite extra för. Ett lågt pris behöver inte betyda att salongen är oseriös, men i många fall är det precis det det innebär. Kolla upp kliniken och utövaren noga innan du väljer och be alltid om att få se legitimering och diplom på utbildning.