När barnen är stora och livet som senior har börjat formas så finns det bara ännu mer att upptäcka. Många seniorer väntar på att de vuxna barnen som är mitt i karriär och småbarnsliv ska komma och hälsa på. Väntan kan bli lång. Om man inte får oväntat besök så kan man själv bli det oväntade besöket. Numera finns det mängder av billiga resor med seniorrabatter.

Med balkong i stan så kan man sitta där ute och drömma sig bort till resmål både nära och fjärran. En del resmål kanske är till barn och barnbarn eller andra närstående och vänner. Men andra resmål kan ju vara till avlägsna platser.

Med seniorrabatter kan man hitta mycket annat än resor som man kan spara in pengar på. Rabatterna varierar och därför kan det vara bra att hålla utkik mera aktivt.

På balkongen kan man filosofera och drömma om alla de nya saker man vill göra. Till exempel piffa upp balkongen och därför leta efter fina erbjudanden. Eller köpa in billig mat med seniorrabatter. Att hitta billiga varor och tjänster är nästan som en livsstil det också. Väl värt besväret.

På balkongen: https://vlt.se/artikel/5-tips-for-ett-maxat-balkongliv kan man faktiskt odla potatis också. Det låter kanske som en utopi men med hinkar så blir djupet på jorden tillräckligt för att man ska få bokstavligt talat en hel hink med potatis åt gången. Värt att prova. Eller varför inte plantera ut ett fruktträd i en odlingslåda på balkongen. Att odla på balkongen har ju traditionellt varit till för lite blommor och örter. Men det går faktiskt att få till en hel trädgård på en balkong. Om man planterar på höjden så får man plats med flera rader hängande tomater till exempel.

Om man tröttnar på odlandet hemma i stan så kan det vara dags att resa iväg för att bli det efterlängtade och kanske oväntade besöket hos släkt och vänner. Ha det så roligt.