Om du bor på landet är det kanske långt till närmaste gym eller så finns det inget. Då är hemmaträning det du ska satsa på. Det går minst lika bra att komma i form och hålla dig vältränad hemma. För att få till bra träning hemma kan det vara bra att köpa lite utrusning. Om du vill forma kroppen är en waist trainer något du ska testa. Det är en träningskorsett som du kan använda för att forma midjan. Förutom att du får en snygg midja hjälper den dig att få en bra hållning. Du kommer se resultat relativt snabbt. Andra saker som du kan behöva för din hemmaträning är hantlar, gummiband, kettlebell och en matta. Om du har plats kan du såklart bygga dig ett eget hemmagym med fler vikter, skivstång och träningsbänk. Allt beror på vad du har för mål med träningen och hur mycket plats du har hemma. Tabata-pass, som är en form av högintensiv träning, är perfekt att genomföra hemma och speciellt om du har lite tid. Det går ut på att du genomför en övning i 20 sekunder och vilar 10 sekunder. Upprepa denna cirkel 6-8 gånger. Sedan tar du en längre vila innan du kör en omgång till. Du bestämmer hur många gånger du ska köra.

Använd naturen och det som finns där

Om du bor på landet kan du absolut ta vara på naturen som finns runtomkring dig. Kanske har du en härlig skog som du kan springa i eller ett berg som du kan utnyttja för att köra intervaller. I skogen kan du hitta massor med bra grejer som du kan lyfta och använda i din träning. Stockar och stenar är väldigt bra redskap. Ett tips är att ta en löprunda och avsluta med lite styrketräning i skogen.

Att träna hemma är lika effektivt som på gym

Du kan få ut minst lika bra resultat av hemmaträning som om du går på gym. Allt beror på vad du tränar och hur. Du får bara anpassa redskapen du har hemma för att kunna nå de träningsresultat som du önskar. Kanske har du någon kompis som också vill träna. Då kan ni träna ihop och då är chansen större att träningen blir av.