Att vilja dofta gott inför oss själva och vår omgivning är det många som vill. Det finns en hel del olika dofter du kan använda dig av om du vill dofta gott och i det här inlägget får du en knippe tips på väldoftande parfymer som ger en guldkant på vardagen.

Paco Rabanne

Ett av många stora modehus som också tillverkar parfymer är Paco Rabanne som är kända för sina dofter som är förpackade i snygga flaskor som sticker ut i mängden. Paco Rabanne grundades år 1966 av modeskaparen med samma namn. Paco Rabanne föddes år 1934 i Spanien och började sin karriär med att ta fram skisser åt andra stora modehus till exempel Givenchy och Dior.

Dior

Dior är namnet på en av de mer exklusiva märkena både när det kommer till parfymer och kläder. Varumärket grundades år 1946 av Christian Dior där varumärket har fått sitt namn. Christian Dior föddes år 1905 i den franska staden Normandie. Förutom att företaget säljer kläder är de också stora inom skönhet då de både tillverkar smink och parfymer som du kan använda om du känner att du vill ta hand om dig själv lite extra.

Chanel

En av världens mest kända parfymer är Chanel no.5 som slog igenom när hollywoodstjärnan Marilyn Monroe avslöjade att Chanel no. 5 var hennes favoritparfym. Chanel är en av världens största modehus som grundades år 1910 av dess skapare Gabrielle Bonheur Chanel som burkade kallas för Coco Chanel. Coco Chanel föddes år 1883 i Franrike och blev snabbt en av världens mest kända modeskapare. Hon är särskilt betydelsefull för modebranschen eftersom att när hon slog igenom var det främst män som skapade kläder. Men Chanel hade bättre koll på vad kvinnor vill ha och skapade kläder, accessoarer och parfymer. Trots att det har gått 50 år sedan hon dog så är Chanel fortfarande ett av världens största modehus som har ett flertal olika parfymer i sitt sortiment.