Så här i coronatider kan träningen bli lidande i och med att man rekommenderas att stanna hemma hela tiden. Detta leder till att du inte kan gå på gym eller andra träningsanläggningar för att träna. Det kan även finnas andra anledningar till varför man vill träna hemifrån, till exempel att man bor för långt ifrån en träningsanläggning för att ta sig fram och tillbaka inom en rimlig tid eller att man helt enkelt föredrar att träna i fred.

Så skaffar du ett gym hemma

Om du har tillräckliga tillgångar för att köpa hem lite träningsutrustning kan du enkelt skapa ett litet gym i ditt hem. Beroende på hur stora utrymmen du har hemma kan du anpassa redskapen efter de utrymmen du har tillgång till. Något som inte tar så mycket plats men som är användbart är en träningsbänk som du kan variera din träning med. En del varianter går till och med att fälla ihop så att du kan ställa undan dem. Exempel på andra redskap som tar liten plats är hantlar och kettlebells som du kan använda i kombination med din träningsbänk eller som självständiga redskap.

En yogamatta tar inte heller mycket plats när den är ihoprullad och du kan ta med dig den om du ska spendera en helg på landet eller någon annanstans där du vill träna utan en träningsanläggning. Något som tar ännu mindre plats är träningsband, vilket helt enkelt är gummiband med olika styrka för att skapa en resistens för musklerna så att de får träna hårdare och bli starkare. Sådana band finns i de flesta sportbutiker och kostar vanligtvis inte särskilt mycket. Dessa band kan du även ta med ut på resor och då träna på resande fot i och med att du kan kombinera ihop flera olika sorters träning för olika muskelgrupper med ditt gummiband. Du kan alltså träna hela kroppen med hjälp av ett eller två träningsband.

Träna hemma utan redskap

Om du inte vill eller kan ha ett gym hemma, finns det andra sätt att träna på. Det finns faktiskt till och med en hel del fördelar med att träna hemma jämfört med att träna på gym eller liknande. Till exempel behöver du inte ta dig någonstans, du slipper jämföra dig med andra och du behöver inte bry dig ett dugg om hur du ser ut. Det är dessutom helt gratis att träna hemma eller varför inte ute i naturen? Ibland är en ordentlig promenad eller löprunda allt du behöver för att din kropp ska må bra. Då får du frisk luft och D-vitamin på köpet också.